CLAUDIO PÁEZ NIETO

Hej!
Jag heter Claudio Páez Nieto. Mitt intresse för mat och matlagning började redan som barn hemma i mormors kök i Viña del mar i Chile. Jag inspirerades av den dagliga torgverksamheten med färgsprakande grönsaker och färsk fisk. Nu kan jag konstatera att mina 30 år i Sverige, vid sidan av familjen, i mångt och mycket har handlat om att utveckla mitt brinnande intresse för mat och professionell matlagning.

Min bakgrund som kock började hos namnkunniga gourmetmatsrestauranger som Hotell Borgholm på Öland och Petri Pumpa i Lund.

2009 var det dags att prova på att driva en egen KRAV-certifierad restaurang på Öland, Solberga gård restaurang, och efter det hamnade vi i White guide 2010.

2014 drev jag Solberga gård restaurang igen efter några års uppehåll, den här gången var jag både kock och bonde och det gav resultat. Vi hamnade åter i White guide 2015.

Min matfilosofi är att laga mat från grunden, helst ekologiskt efter årstiderna, tillsammans med en hel del inspiration från både nationella och internationella kök samt med mycket kärlek.